Blog

Kako urediti mali prostor da deluje veće

Stiropor lajsne

1. ZAVESE OD PLAFONA DO PODA

Postavljanje garnišni blizu plafona i korišćenje visokih zavesa može imati jak efekat. Što je zavesa viša to će i vaša soba delovati više i prostranije. Takođe je preporučljivo koristiti zavese istog šablona celom dužinom i bez došivenih materijala na krajevima.

Stiropor lajsne

2. PRUGASTI ŠABLONI ZA IZDUŽIVANJE PROSTOR.

Postavljajte pruge tako da idu po dužoj strani zida kako bi prostorija izgledala duža, a samim tim i prostrnija. Sličan efekat možete dobiti ako orijentišete podove pri postavljanju tako da prate isto pravilo.
Stiropor lajsne

3. VELIKA OGLEDALA NA ZIDOVIMA.

Ogledala koja zauzimaju veliku površinu zida mogu da daju jaku iluziju dubine prostora. Jedno od jako dobrih mesta za postavljanje ogledala je preko puta prozora, ne samo zbog reflekcije spoljašnjosti, već i svetlosti, što čini sobu prozračnijom.
Stiropor lajsne

4. SVETLA BOJA ZIDOVA I PODA.

Iako tamnije sobe deluju udobnije, one takođe absorbuju svetlost i čine da prostor deluje manje. Ukoliko želite da prostorija koju dekorišete izgleda prostranije opredelite se za svetlije boje zidova i podova.
Stiropor lajsne

5. KORISTITE ISTE BOJE RAZLIČITIH TONOVA.

Što se boja tiče još jedan moćan način da učinite da prostorija deluje veće (posebno ukoliko se radi o sobi sa tamnijim zidovima) je da koristite istu boju sa različitim nijansama i tako stvorite osećaj celine. Ukoliko vam je nameštaj neutralne boje, možete koristiti jastučiće i ostale aksesoare u izabranoj boji da bi dobili efekat celine.
Stiropor lajsne

6. PRETVORITE NEIZBEŽNE POLICE U DEKORACIJU.

Police su deo prostorije koji zauzima dosta prostora i samo čini prostor skučenijim. Ukoliko su vam police pametno i nesvakidašnje poređanje, mogu postati deo dekoracije i samim tim smanjiti potrebu za dodatnim dekorativnim elementima u sobi.
Stiropor lajsne

7. VIŠE IZVORA SVETLOSTI.

Jedno plafonsko svetlo vam definitivno neće pomoći ukoliko je mali prostor vaš problem. Koristite više manjih izvora svetlosti kako bi ostvarili dinamičnost u sobi i topliji dožuvljaj sobe.
Stiropor lajsne

8. VELIKI NAMEŠTAJ I DEKORACIJE.

Umesto više različitih komana nameštaja, pokušajte da koristite jedan veliki deo nameštaja. Isto važi i za dekoracije na zidu, umesto par slika, postavite jednu veliku sliku koja zauzia veliki deo zida.
Stiropor lajsne

9. VIŠENAMENSKI NAMEŠTAJ.

Ukoliko ste u mogućnosti koristite nameštaj koji može da se koristi za više od jedne stvari. Sofa koja može da se razvuče i služi kao krevet za spavanje ili tabure napunjen stvarima mogu uštedeti dosta prostora.
Stiropor lajsne

10. PROZIRAN NAMEŠTAJ.

Proziran nameštaj, obično kreiran od plastike ili stakla, razbija svetlo i ne samo što čini da prostor da deluje veće, nego i kreira zanimljivu dinamiku, posebno ukoliko postoji izvor svetlosti blizu.
Korpa
Prodavnica
0 items Korpa